Wir dokumentieren hier eine norwegische Übersetzung des Aufrufs zum Wahlboykott des Internationalistischen Kollektivs, inklusive einer Einleitung, die Bezug nimmt auf die ebenso dieses Jahr stattfindenden Wahlen in Norwegen:

Også i Tyskland skal det avholdes valg i september. Rote Jugend oppfordrer til boikott.

Det er ikke bare i Norge det stunder mot valg. Også i Tyskland er sirkuset i gang, og den 24. september velges imperialismens nye administratorer. Rote Jugend i Berlin har lansert dette oppropet sammen med andre i Internasjonalt kollektiv.

Oversatt til norsk av Tjen Folket Media.

Enten det er mens du zapper på TV, er på vei til jobben eller for å handle eller surfer på nettet, så dukker valgreklame for et eller annet parti opp. Allerede i februar ble de første plakatene som oppfordret til å bruke stemmeretten hengt opp på Berlins kollektivholdeplasser. Likevel spør vi oss hvorfor vi i det hele tatt skal stemme.

De siste ti årene har vi her i Berlin hatt rødt-rødt styre. Nå er også de grønne ved bordet sammen med dem. Alle foreldre som siden 2011 har måttet betale for barnas skolebøker, alle som gremmes over de økende prisene for kollektivtransport eller som leter etter en leilighet som de faktisk har råd til å betale leien for, vet hvem som er ansvarlig for salg av kommunale boliger, opphevelsen av gratis lærebøker og kutt i subsidiene til kollektivtransporten. Næringslivet applauderer at Berlin igjen har kredittverdighet på grunn av sparetiltakene til de selvutnevnte “partiene for vanlige folk“, men det er vi som betaler regningen. Så skal vi stemme på dem i forbundsdagsvalget? Neppe!

Så da er vel FDP og CDU eller “protestpartier“ som AfD, MLPD eller Piratpartiet eller hva de nå heter alle sammen bedre? På valgkampstandene propaganderer de alle for det samme, bare i litt forskjellig innpakning: Håpet om at det er mulig å endre noe til det bedre innenfor systemet, bare vi stemmer på dem. De tror åpenbart at vi er dumme. De siste førti årene har valgdeltakelsen sunket, og de kommer ikke på noe bedre å si enn at vår stemme er viktigere enn tidligere på grunn av AfD. Det er de som har latt fascistene marsjere i gatene våre og brette ut budskapet sitt i media. Dette skal vi stemme for? Hartz 4: 25 år med lønnsforskjeller mellom øst og vest, synkende reallønn, militær deltakelse i alle verdenshjørner for å opprettholde utbyttinga og tiltakende undertrykking innenriks er hva de etablerte partiene har sørget for. Og selv om de mindre partiene ikke deltar direkte i dette spillet, så kanaliserer de det rettferdige raseriet mot imperialismen i parlamentarismens spill, noe som i menneskehetens historie ikke har endret noe som helst grunnleggende.

Vi ønsker ikke å gi stemmen vår hverken til et av de etablerte partiene eller til et “protestparti“. Det å velge mellom pest eller kolera, å velge den ene søpla fremfor annen søppel er ikke noe valg for oss. Og selv om vi stemmer blankt, blir vi tatt med i fremmøteprosenten og er en del av deres “demokratiske prosess“. Og de peker på demokratiet når de rettferdiggjør ny sjikane gjennom nye lover. Derfor deltar vi ikke i valget, men oppfordrer til boikott av det!

Det arbeidere og alle undertrykte i dette landet trenger, er en helt annen politisk organisasjon enn de eksisterende. Det kommunistiske partiet, en ny type parti som kjemper for interessene til vår klasse. Ikke i parlamentet, men i gata, på arbeidsplassene og i boområdene. Et parti som ikke har noe til felles for de borgerlige valgpartiene, men en kampmaskin for arbeiderklassen som har som mål å erobre makta. For vi kan ikke oppnå noen ting uten å erobre den politiske makta.

Å velge vekk utbytting? Det går ikke! Boikott borgerskapets valg! Det er rett å gjøre opprør!